Kinderfysiotherapie op de club

Foto Foto Foto

Waarom kinderfysiotherapie op de club?

Sporten en bewegen is gezond voor iedereen, dus ook voor kinderen. Helaas zien we het aantal sportblessures bij kinderen fors toenemen. Dit komt deels doordat sportende kinderen steeds meer uren sporten, maar vooral omdat er steeds meer kinderen niet of nauwelijks bewegen. Uit onderzoek blijkt dat de motorische vaardigheden van kinderen steeds slechter worden en juist die zijn essentieel om blessures te voorkomen. 

 

Wat is een preventieve screening?

Om de motorische vaardigheden in kaart te brengen, heeft Kinderfysiotherapie TRIAS de preventieve sportscreening ontwikkeld. Niet alleen om blessures te verminderen, ook prestaties kunnen verbeteren door inzicht te hebben in de grof motorische eigenschappen van het kind en/of van het team. De preventieve screening is een preventief sportfysiotherapeutisch onderzoek met o.a. een loop- en beweeganalyse. Er wordt gekeken of de basisvoorwaarden aanwezig zijn om op een verantwoorde manier te sporten en om sportspecifieke blessures te voorkomen. Er is met name aandacht voor de stabiliteit en kracht, rompstabiliteit en de manier van het bewegen. De preventieve screening is voor kinderen tussen de 4 en 16 jaar. Wilt u oudere teams laten screenen, dat kan! Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken van het screenen van oudere teams door ons partnerbedrijf TRIAS Fysiotherapie & Sportrevalidatie. 

 

Spreekuren op de club

Kinderfysiotherapie TRIAS houdt bij diverse sportclubs een wekelijks spreekuur. Zijn er twijfels over een blessure, is er al sprake van een blessure of heb je een andere vraag, dan kun je terecht bij een van de kinderfysiotherapeuten. Het is belangrijk om snel in te grijpen om een langdurige blessure te voorkomen en zo snel mogelijk weer fit op het veld te kunnen staan. 

 

Behandelmogelijkheden op de club

Behandelen op locatie, dus bij uw sportclub, behoort ook tot de mogelijkheden van Kinderfysiotherapie TRIAS. Net voor of na de training langs de kinderfysio? Het is zó geregeld! 

 

Workshops voor trainers

De kinderfysiotherapeut is de expert als het gaat om bewegen bij kinderen. Kinderfysiotherapie TRIAS biedt uw club graag een infromatie-avond/ workshop aan over de nieuwste inzichten rondom trainingsprincipes, voorkomen van blessures bij kinderen en wat je als club kunt doen om de prestaties en/ of het plezier aan sport kunt verbeteren. 

 

Interesse in samenwerking met Kinderfysiotherapie TRIAS?  

Wij komen bij u langs om uw wensen door te nemen, te kijken naar de mogelijkheden en kunnen een op maat gemaakt plan voor uw sportclub opstellen. Ook denken we graag mee in het medisch jeugdbeleid van de sportclub. 

 

Uiteindelijk is het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen en volwassenen klachtenvrij en met veel plezier bewegen! 

 

Spreekuren op de sportclubs waar Kinderfysiotherapie TRIAS al actief is vindt u hier.


"Kinderfysiotherapie TRIAS draagt bij aan het verminderen van blessures en optimaliseren van de mogelijkheden van de kinderen"

Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlRutte, M.R.M. le is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.